miércoles, 10 de noviembre de 2010

eduCAT 1x1

Gràcies a les noves tecnologies s'ha pogut fomentar la innovació en l'ensenyament i millorar els resultats de l'aprenentatge en el centres educatius. Consta en tranformar els llibres de text de tota la vida en format digital, cada alumne  i professor diposa d'un ordenador portàtil i l'aula estarà equipada amb una pissarra digital interactiva on hi constarà el que el professor posi en pràctica en el seu portàtil.
Cada centre eligirà amb quin model d'ordinador vol treballar sempre que estigui homologat per la Generalitat de Catalunya. Aquests ordinadors els paga la Generalitat un 50 % del cost, l'altra meitat la paga la familia de cada alumne; costa un total de 300 € i l'alumne paga 150 € d'aquests. Per tant, surt molt més a compte que pagar tots els llibres.
No tots els centres estàn obligats a digitalitzar les aules però poc a poc són més els centres en incorporar aquest nou sistema ja que està donant molt bons resultats en les escoles, tant als educadors com als educands.

Per últim, l'objectiu principal d'aquest projecte és millorar els resultats educatius. Representa un gran esforç d'inversions en els centres, però també un esforç molt important per part del professorat.
Per millorar la formació sobre el projecte el Departament d'Educació facilita cursos vinculats al sistema i assigna un assessor a cada centre. Pel professorat també existeix una xarxa telemàtica que li oefereix suport i eines per la gestió del canvi.



Projectes com eduCAT 1x1 ajuden a la pedagogía a ampliar el seu camp de recursos a l'hora de crear i formular activitats en les escoles. Amb les noves tecnologies i de cara al futur, els pedagogs tenen una avantatge molt gran ja que els ajudarà a tenir cada cop més idees i diferents d'ensenyament en els centres, tant pels alumnes com pel professorat.



L'informació ha estat extreta del Departament d'Educacio de gencat.cat.



 

No hay comentarios:

Publicar un comentario